lauantai 12. lokakuuta 2013

Fredagen som gick som den skulle

Städat och ordnat lite här hemma.
Gubben har städat på gården och fått byggt lite på terasstaketet.
Fört två lass med skräp till Ekorosk.
Hämtat mer av våra saker.
Handlat med Thilde på två för första gången.
Bakat pizza.
Nattat barn.
Packat babysim-väskan inför morgonen. 

Och pricken på i:et är att vi inte har haft någon skrikfest ikväll, utan allt har (hittills) gått som det ska. Vi har nämligen de senaste veckorna haft en tös (hon som annars är så snäll) som plötsligt får en skrikattack, då hon gallskriker så att hon får svårt att andas. Inget annat än något som rörs i tv:n eller datorn får henne att lugna sig. Hon skriker som om hon skulle ha ont någonstans, men hade hon det så skulle hon knappast sluta av att se något på tv:n... Vi vet alltså inte vad det beror på, men gissar på att det är att hon blivit för trött, eftersom det alltid händer på kvällarna. Så jag har haft lite kvällsångest den senaste tiden. Har inte riktigt vetat hurudana rutiner hon ska ha på kvällen så att det inte ska gå för långt och hon blir för trött. Idag, när det gått bra, sov hon tre tupplurer under dagen, så det verkar ju som att hon behöver det för att orka. Hoppas att det bara är en period som snart går över, så att man skulle kunna njuta av kvällarna också.

Men nu är ögonlocken så tunga att jag ska joina de två andra som sover. Avslutar med en bild av en hösttavla som jag fick av grannens barnbarn. Väntar SÅ på att få börja pyssla med T!..


Gonatt!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Handlat med Thilde för första gången ensam?? Hjälp! Hur kommer det sig att du inte gjort det tidigare? Hon e ju ändå flera månader redan...

mymme kirjoitti...

Med vagnen har vi nog varit, men inte "storhandlat" på Prisma så att vi har varit med bilen och det finns fler än en matkass. :) Hittills har hon endera varit hemma med sin pappa eller någon mor/far förälder eller så har vi varit båda två tillsammans om hon varit med. Oftast gör vi så. Går lättare också då man har två kundvagnar, det ryms så lite i den vagn där man har henne.

Lina kirjoitti...

Vi lägger alltid bilstolen i kundvagnen där på "barnsitsen" (den som man fäller ut), den hålls bra där (man kan håll i den me händerna å) således har man bra rum för allt tavara! Eller så lägger man babyn i en såndär kundvagn med "sitter" :)

Pipsan kirjoitti...

Och jag tror int att Thilde har missa så myki, fastän hon int ha hängt i Prisma ;)

mymme kirjoitti...

Jag tror faktist int det nä! :)