sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Snabb kycklingröra i ugn

När man bara är två personer som ska äta i ett hushåll, så som här hos oss, räcker maten man tillagat ofta till ytterligare en måltid. Det är ju skönt eftersom man då inte behöver hitta på måltider mer än en gång per dag. Ibland tycker jag ändå att det är tråkigt att mikrotta (värma maten i mikrovågsugn) och äta exakt samma mat igen. Ett sätt att lura hjärnan är att använda samma mat, men spice-a till det lite. Till exempel såhär:


Vi hade kyckling, ris och lite Café de Paris-sås som blivit över från igår. Av dem blandade jag ihop en röra, tillsatte Arlas Apetina fetaostblandning (paprikasmak), lade det i en pajform och rev lite ost överst. * In i ugnen i 175-200 grader i 5-7 minuter. Den är färdig när osten smält och blivit gyllenbrun till färgen. (Behöver inte gräddas så länge eftersom ingredienserna bara behöver värmas.)
Snabbt och gott!

*Mina föräldrar gjorde ofta förr en liknande blandning. Jag har nu modifierat receptet och tillagt fetaostblandningen för att jag tycker att den tillför mer smak tack vare oljan och fetaost är både gott och hälsosamt!

Ei kommentteja: